Over ons

Docentica is de studentenvereniging van de lerarenopleiding van de UCLL (Leuven) opgericht in 2016. Docentica vertegenwoordigt zo’n 2000 leerkrachten in spé verspreid over 2 campussen in Heverlee:
– Campus Hertogstraat 
– Campus Naamsesteenweg


De opleidingen die wij vertegenwoordigen zijn:
- Educatieve Bachelor kleuteronderwijs

- Educatieve Bachelor lager onderwijs

- Educatieve Bachelor secundair onderwijs

 

Wij voorzien onze toekomstige leerkrachten van allerlei activiteiten die het studentenleven in Leuven aangenamer maken. Door het aanbieden van een waaier van verschillende activiteiten waaronder sport- en cultuuractiviteiten, cantussen, facavonden, TD’s, … zorgt Docentica dat elke student zich kan amuseren.
Ook degenen die niet studeren aan de leerkrachtenopleiding in Leuven zijn altijd welkom bij Docentica.
Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!

UCLL
Asset 5@4x.png

Onze hogeschool is UC Leuven-Limburg en is één van de grootste instellingen voor hoger onderwijs in Vlaanderen. UCLL is actief in de interessegebieden lerarenopleiding, management, technologie, gezondheid en welzijn en combineert haar onderwijsopdracht met praktijkgericht onderzoek en dienstverlening. De hogeschool zet maximaal in op persoonlijke begeleiding van haar studenten, the moving minds.

OKeR
OKeR logo.png

OKeR is de overkoepelende kringenraad van de 5 UCLL kringen in Leuven. In het bestuur zitten mensen met ervaring binnen de kringen en proberen ons zo goed mogelijk te adviseren. Ze begeleiden de kringen in overkoepelende initiatieven en proberen zo iedereen dichter bij elkaar te brengen door de samenwerking te vergemakkelijken. Door behulp van hun werkgroepen, zetten ze  ook enkele jaarlijkse evenementen op poten die door de kringen gedragen worden zoals de OKeR Snowtrip en de 24 urenloop. Zo komen we nog sterker naar buiten als één team en dat is waar OKeR voor staat.